Журнал «Охорона праці і пожежна безпека» № 7, 2017

СПЕЦІАЛІСТУ ПРО ЗІЗ

Максим Шостак
Защита органов дыхания на производстве в вопросах и ответах
Эксперт в области СИЗ отвечает на вопросы о выборе и использовании СИЗОД

ПРИНЦИПИ БЕЗПЕКИ

Олександр Войналович
Вимоги безпеки під час експлуатації сільськогосподарської техніки
У статті розглянуто заходи безпеки при використанні сільськогосподарської техніки під час проведення польових робіт

ТЕХНІКА ДЛЯ БЕЗПЕКИ

Микола Федоренко
Захисні огорожі на виробництві
Розглянуто засоби колективного захисту на виробництві, особливості їх облаштування та експлуатації

УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ

Владимир Михнов
Оценка профессиональных рисков на рабочих местах
Рассмотрены рабочие инструменты специалиста, в частности анкеты по оценке рисков. Приведены инструкции по их заполнению

АВАРІЇ ТА ЇХ ПРИЧИНИ

Василь Куражинський
Не оцінена небезпека
Аналіз нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався під час виконання лісосічних робіт

Василь Куражинський
«Дерегуляція» у сфері охорони праці як фактор сприяння безвідповідальності
Автор розглядає наслідки безвідповідального ставлення роботодавців до безпеки праці, що стало результатом відсутності контролю з боку держави

ОЧИМА ПОЖЕЖНИКА

Анатолій Рожков
Основні завдання та організація роботи відповідальних за пожежну безпеку підприємств
Автор розглядає, на що насамперед слід звернути увагу осіб, відповідальних за пожежну безпеку підприємств, які організаційно-розпорядчі документи затвердити та як побудувати роботу із забезпечення пожежної безпеки підприємства

Світлана Трошина
Типові порушення правил пожежної безпеки на підприємстві
Розглянуто основні причини загорянь в електроустаткованні та установках, при проведенні вогневих робіт, та використанні оплювальних приладів

ШПАРГАЛКА ДЛЯ ФАХІВЦЯ

Володимир Ященко
Документи з охорони праці, пожежної безпеки і цивільного захисту також мають строки зберігання
Розглянуто номенклатуру справ з охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту

ПОРАДИ ДОКТОРА САН-ГІГА

Мар’яна Задорожна
Літо без кишкових інфекцій
Лікар-профпатолог аналізує причини харчових отруєнь та заходи їх профілактики

КЛУБ ВАРТОВИХ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ

Володимир Ященко
Хто знає, що таке «протипожежний режим підприємства»?
Автор аналізує поняття та особливості його трактування